Topp 5 matvarer som fremmer god søvn.

Topp 5 matvarer som fremmer god søvn.

Ingress: Dårlig søvn kan ha store konsekvenser for hvordan vi fungerer i hverdagen. Mange av oss har nok en eller annen gang opplevd at det å sovne inn eller å våkne ordentlig uthvilt kan være lettere sagt enn gjort. Men visste du at det du legger på tallerkenen, faktisk kan påvirke søvnen din? Hold deg fast for vi skal avsløre topp 5 matvarer som fremmer god søvn! Oppsummering: - Fruktene cherimoya og kiwi er gode kilder til serotonin, som bidrar til å regulere søvn og døgnrytme. - Mandler er en kilde til magnesium, som kan bidra til å redusere søvnproblemer. - Noen fisketyper som laks, tunfisk og ørret inneholder omega-3 fettsyrer, som kan ha en positiv effekt på søvnkvaliteten.

Cherimoya: Søtt for søvn

Å krype under dynen kan være vanskelig nok som det er, men hvis du også har dårlig søvn, kan dette løses ved å ta en smak av Cherimoya. Dette er en frukt som er rik på serotonin, en nøkkelneurotransmitter som bidrar til å regulere søvn og døgnrytme. Så ta deg litt Cherimoya før sengetid, og opplev en roligere overgang til drømmenes verden. Forskning har vist at serotonin kan hjelpe til med å fremme dyp søvn og redusere søvnproblemer.

Kiwi: Søvnboosteren

Å nyte søtsaker etter et sundt måltid er noe vi alle liker, men hva om vi fortalte deg at du kan drømme søtt ved å spise Kiwi? Kiwi er en naturlig kilde til serotonin og antioksidanter, og det kan bidra til å regulere søvnmønsteret. En studie fant at personer som spiste to kiwifrukter en time før leggetid, sov bedre og lengre. Neste gang du får lyst på noe søtt, gi Kiwi en sjanse, og opplev den søte søvnen.

Mandler: Den stille sovende hjelperen

Har du noen gang følt deg så stresset at du ikke kan sove? Da kan mandlene komme til redning. Mandler er en kilde til magnesium, som er et mineral som kan hjelpe kroppen med å slappe av, roe ned nervesystemet og redusere søvnproblemer. Så ta en håndfull mandler før leggetid og opplev våre nattevakter, mandlene, i aksjon. Studier har vist at magnesiumtilskudd kan forbedre søvnkvaliteten, så, hvorfor ikke prøve? Les mer her.

Slapp av med fisk

Hva er bedre enn en rolig kveld med en deilig middag av laksen, tunfisken og ørreten? Disse fiskene er rike på omega-3 fettsyrer, som kan ha stor innvirkning på søvnkvaliteten. Omega-3 er essensielt for å regulere hormoner og signalstoffer i hjernen som påvirker søvn. Neste gang du skal slappe av, gi løs til middagen din og la fisken gjøre jobben sin. Forskning har vist at omega-3 tilskudd kan forbedre søvnproblemer.

Urter som søvndysser

En rolig kveld med en kopp te kan være beroligende for kropp og sjel - og det blir enda bedre hvis teen er laget av urter som kamille, sitronmelisse og lavendel. Disse urtene er kjent for å ha beroligende egenskaper, som kan hjelpe deg med å fremme god søvn. Tradisjonelt har disse urtene blitt brukt for å lindre søvnproblemer - så hvorfor ikke gi dem en sjanse i kveld? Les mer her.

Uansett hvilket hjelpemiddel for søvn du velger, bør du også vurdere å optimere soveplassen din. Et godt tips er å sjekke ut Uthvilt.no's innovative Drømmeputen laget av et gelebasert materiale som gir optimal støtte for nakken og ryggen, og tilbyr kjølig ventilasjon. Du kan også prøve ut deres produkter for å øke luftgjennomstrømning i nesen hvis du har pustevansker eller snorkes - fordi ingenting er bedre enn å våkne opp uthvilt!
Tilbake til bloggen