Slik kommer du tilbake i søvnrutinen etter ferien

Slik kommer du tilbake i søvnrutinen etter ferien

Hvis overgangen fra ferielatskap til hverdagsrutiene har forvandlet deg til en zombie, så sympatiserer vi med deg. Ferie skal jo være avslappende, men det er ikke så kult når vi er tilbake på jobb og halvsover ved pulten. Her kommer noen råd om hvordan du kan komme tilbake til dine normale søvnrutiner etter ferien. Sett deg godt til rette, sett på noe avslappende musikk og les videre. 

  • Gradvis tilpasning av søvntid tilbake til det normale kan hjelpe deg til å unngå overvelde.
  • Det er effektivt å etablere en stabil søvnrutine og begrense eksponering til lys fra elektroniske enheter før sengetid.
  • Selv om det kan være utfordrende, er tålmodighet nøkkelen til å gjenoppta normale søvnmønster etter en ferieperiode.

Det er smart å trappe ned!

Hvis du har endret søvnmønsteret ditt i løpet av ferien (la oss innse det, vi har alle vært der), er det lurt å begynne å justere søvntiden din gradvis. Forsøk å gå til sengs litt tidligere, våken litt tidligere, men gjør det en liten bit om gangen. Glem de lange lurene i løpet av dagen – de er bare fine i ferien! De vil bare forstyrre søvnmønsteret ditt ytterligere.

Opprettelse av en fast søvnplan

Forskning viser at å gå til sengs på samme tid hver dag (ja, selv i helgene) kan hjelpe deg å regulere din indre klokke og gjøre deg søvnig når kvelden kommer. Det er også viktig å sørge for et behagelig sovemiljø. Og med "behagelig" mener vi mørkt, stille og kjølig. En av våre kundefavoritter, Drømmeputen, kan være et godt sted å starte. Den gir optimal støtte for nakken og hodet, og kjølende ventilasjon for å holde deg komfortabel hele natten.

Ned med lysforurensning!

Ja, det er hyggelig å sjekke Instagram-feeden din før du sovner, men lyset fra mobiltelefonen eller nettbrettet kan faktisk forstyrre søvnen din. Studier har vist at de kan påvirke produksjonen av melatonin (søvnhormonet vårt) og forstyrre søvnkvaliteten. Prøv å begrense bruken av disse enhetene før sengetid, eller bruk en app som reduserer blått lys som forstyrrer søvnen mest.

Vær tålmodig med deg selv

Sist, men ikke minst - gi deg selv en pause! Det vil ta tid å komme tilbake til ditt vanlige søvnmønster. Prøv å være tålmodig og ikke bli frustrert om du ikke umiddelbart får tilbake søvnrutinen. Bare sørg for å gi deg selv nok tid til å sove om natten. Husk – dagene er ikke gode, hvis nettene er dårlige. Hvis du trenger mer støtte for å gjenopprette søvnmønsteret ditt, kan du sjekke Uthvilt.no for flere produkter dag kan hjelpe deg å opprettholde god søvnkvalitet. Våkn opp uthvilt, hver dag!
Tilbake til bloggen