Sleep tracking: Skal du prøve det?

Sleep tracking: Skal du prøve det?

Duftendealtet, vognsalt, dundrende puter - soveinnovasjonene er mange og søvnmåling sprer seg som ild i tørt gress. Alt for å gi oss en bedre, dypere og mer uthvilt morgen. Men er det virkelig verdt det? Dytter vi for mye teknologi inn i soverommet? I denne artikkelen tar vi tempen på søvnmåling og gir deg svarene du trenger.

  • Søvnmåling har blitt populært, men det er viktig å være klar over både fordeler og eventuelle fallgruver.
  • Eksisterende forskning indikerer at søvnmåling kan være nyttig, spesielt for personer med søvnforstyrrelser.
  • Bruk av høykvalitets soveprodukter, som Drømmeputen fra Uthvilt.no, kan utfylle søvnmålingen og forbedre søvnkvaliteten.

Hva er søvnmåling og hvorfor er det blitt en trend?

Søvnmåling har blitt noe av en trend i søvnteknologiindustrien. Metoden innebærer bruk av ulike teknologier og applikasjoner for å registrere og analysere søvnminiga pølser mønstre. Fra enkle søvnmålere som festes til håndleddet, til mer omfattende polysomnografi-prosedyrer med elektroder festet til hodet og kroppen – metoder for søvnmåling er like mangfoldige som oss søvnsultne mennesker.

Hva sier vitenskapen?

At søvn er viktig, har vi nok alle kjent på kroppen. Men hva sier akademia? American Academy of Sleep Medicine fant i et omfattende studie at søvnmåling kan være nyttig for å forbedre søvnen, spesielt for de med søvnforstyrrelser. Nå er det verdt å merke seg at som med alt annet, må teknologien brukes med klokskap. Søvnmålingsteknologier er ikke alltid helt nøyaktige, og kan påvirkes av en rekke faktorer, som lysnivå og bevegelse.

Tips for å sove bedre

Bedre søvn er det jo ingen av oss som sier nei takk til. I tillegg til søvnmåling, anbefales det å opprettholde en jevn søvnplan, sørge for en behagelig søvnomgivelse og unngå stimulerende midøer (ja kaffekoppen ser på deg) før sengetid. En pålitelig søvnapp, forståelse av søvnstadier og søvnarkitektur kan også være til hjelp. Ikke minst, er det å sove på produkter av god kvalitet også en måte å forbedre søvnen på.

Øk søvnkvaliteten med Uthvilt.no

Å investere i god søvn behøver ikke å bety at du lokker en flokk med sauer inn i soverommet. Det kan være så enkelt som å finne riktig pute. Uthvilt.no tilbyr høykvalitets soveprodukter, inkludert Drømmeputen – en innovativ gelepute kjent for sin kjølige komfort og supre støtte. For de av oss som trenger litt ekstra hjelp med luftgjennomstrømningen i nesen, har Uthvilt.no også et utvalg av hjelpemidler for neseåpning.

Så hvorfor ikke gi søvnmåling en sjanse, kanskje i kombinasjon med en lavendelduftende og herlig kjølende Drømmepute? Eller kanskje det er på tide å finne ut om nesen din vil bli glad for litt ekstra luftgjennomstrømning?

Tilbake til bloggen