Hvorfor noen mennesker snakker i søvne

Hvorfor noen mennesker snakker i søvne

Har du noen gang ligget i mørket og lyttet til mystiske mumlinger av den som sover ved din side? Vi dykker ned i hvorfor noen snakker, flirer, mumler, og i noen tilfeller, skriker i søvne. Fra forskning og intervjuer med søvnspesialister, gir vi deg innsikt i dette underlige fenomenet og hvordan noen av produktene fra Uthvilt.no kan bidra til mer rolige netter. 
  • Hvorfor noen sover på natten kan knyttes til genetiske faktorer og REM-søvn.
  • Drømmeputen, en innovativ gelebasert pute fra Uthvilt.no, kan bidra til å redusere urolige bevegelser og potensielt minimere snakking i søvne.
  • For de som snakker i søvne på grunn av søvnapné, kan Uthvilt.no’s løsning for å øke luftgjennomstrømningen i nesen bidra til å forbedre søvnkvaliteten.

Hva er søvnprat og hva forårsaker det?

Det skjer noe mystisk når vi legger oss ned for en god natts søvn. Noen av oss snakker, noe som kan være underholdende, skremmende, og noen ganger urovekkende for den som ligger ved siden av. Så hva er det som får oss til å bable i søvne? Forskning indikerer at genetiske faktorer spiller en rolle. Faktisk, viser en undersøkelse publisert i Journal of Medical Genetics at det finnes en genetisk kobling mellom søvnprat og andre parasomni-lidelser. Fascinerende, ikke sant?

REM-søvnen: Drømmens scene

La oss snakke litt om REM-søvnen. REM, som står for Rapid Eye Movement, er søvnfasen der vi drømmer mest, og hvor det meste av kroppsaktiviteten forekommer, inkludert taling. Studier har antydet at søvnpraten kan være relatert til den intense aktiviteten i hjernen under REM-søvnen, spesielt i området som er ansvarlig for språk og tale.

Årets produkt: Drømmeputen fra Uthvilt.no

Snakking i søvne kan være irriterende for den som ligger ved siden, men det kan også forstyrre søvnkvaliteten din. Vi hos Uthvilt.no har et fantastisk verktøy for deg, Drømmeputen. Denne innovasjonen er laget med et gelebasert materiale som gir kjølende ventilasjon gjennom hele natten, mens det bidrar til en behagelig og støttende liggestilling.

Noen ekstra hjelpemidler?

Omtrent halvparten av tilfeller av somniloquy (fancy-ordet for søvnprat) er forbundet med søvnapné. For de som lider av denne tøffe lidelsen, har vi også noe for deg på Uthvilt.no. Vår løsning for å øke luftgjennomstrømningen i nesen er enkel å bruke og kan bidra til å åpne luftveiene, noe som forbedrer søvnkvaliteten. Snakk om å våkne opp uthvilt!
Tilbake til bloggen