Fordelene med å sove alene vs. å sove med en partner

Fordelene med å sove alene vs. å sove med en partner

Det er på tide å grave dypere inn i sengekvarteret! Noen liker å slå flikene sammen, dele puten og føle pusten, den murmeldyr-aktige snorkingen til partneren sin. Andre foretrekker å bre seg ut under dynen, uten å måtte kile eller få armene i klem. Men hvilken av dem har det best? I dette innlegget vil vi dykke ned i fordelene ved å sove alene versus å sove en-to-tre-på-en-madrass. 

  • Studier viser at både enkeltsengsoving og søvn i par har sine fordeler, alt fra uavhengighet og uforstyrret nattesøvn til økt "kjærlighetshormon".
  • Ta kontroll over søvnmiljøet ditt med Uthvilt.no's ergo-avkjølende Drømmepute laget for langvarig komfort.
  • Uthvilt.no tilbyr respirasjonsprodukter for de vakre nettene vi deler, forhindrer snorking og fremmer behagelig søvn.

Rullende i dynene - solo eller duo?

Noen ganger ønsker vi å spre oss ut og monopolisere sengen, eliminere alle forstyrrelser som kunne påvirke vår søvnkvalitet. Andre ganger trenger vi følelsen av trygghet, tilhørighet, og - la oss innrømme det, kjærlighet - som kommer fra å dele puten med en partner. Uavhengig av hvilken du foretrekker, bringer begge med seg en rekke fordeler!

Forfriskende alene-tid og søvnkvalitet

Svært mange mennesker foretrekker å sove solo, i armlengdes avstand fra partnerens ribbeinsmatende snork. Det å sove alene kan gi en følelse av uavhengighet, frihet, og ikke minst full kontroll over temperaturen og plassen i din egen seng. En studie publisert i 2017 i tidsskriftet "Sleep" oppdaget at mennesker som sov alene hadde mer konsistent søvnmønster sammenlignet med de som delte sengen. Det er her Drømmeputen kommer inn. Drømmeputen er ergonomisk utformet for alle soveposisjoner, og gir maksimal komfort med sin gel-infiserte overflate som gir både støtte og setter en stopper for nattesvette.

Bedre sammen - nærhet og helsefordeler

Kanskje nøkkelen til å sove med en partner er den emosjonelle komforten det tilbyr. Og å sove med en partner kan til og med forbedre helsen din. Imponerende, ikke sant? Fysisk kontakt og nærhet i søvnen kan øke produksjonen av oksytocin, selveste "kjærlighetshormonet" som reduserer stress, minsker blodtrykket og vekker enda en side ved deg mens du er i søvnen. Utfordringen er at det noen ganger kan være vanskelig å dele sengeplass uten å hakke på hverandre. Et vanlig problem når man sover med en partner, er nesetetthet, som kan ende opp i larmende snorking.

Tilrettelegg for sov-i-ro rom

Å ha åpen dialog om individuelle søvnpreferanser og behov kan være svært avgjørende. På Uthvilt.no har vi også et utvalg av produkter for å øke luftstrømmen i nesen, designet spesielt for å redusere nesetetthet og normalisere pusten slik at både du og partneren din kan sove godt hele natten. Å diskutere ting som romtemperatur, putens plassering og sovestilling kan hjelpe begge parter til å lande i drømmeland uten gnisninger. Investerer du i to separate madrasser eller en romsligere seng, vil dette også bidra til å redusere forstyrrelser - og ikke minst hindre at dere ruller over hverandre.
Tilbake til bloggen