Fordelene med å holde elektronikk utenfor soverommet

Fordelene med å holde elektronikk utenfor soverommet

Er du en av de mange som innrømmer at telefonen er siste inntrykk før du lukker øynene om kvelden, og det første du treffer når alarmen ringer deg vekk fra drømmeland? Da kan det hende at du har blitt invitert til en gatefest i Søvngårdentorget, hvor etterfesten ikke er så behagelig som du hadde håpet. I denne artikkelen vil vi avsløre de ufortalte sannhetene om å innføre elektronikk i soverommet, og hvorfor det kan være lurt å gi dem utvisningskortet. 

  • Mobiltelefoner, PC-er og annen elektronikk kan ha negativ innvirkning på søvnen.
  • Blått lys fra elektronikk kan forstyrre produksjonen av melatonin, et søvnhormon.
  • Å skape et elektronikkfritt rom kan forbedre kvaliteten og effektiviteten på søvnen din.

Den globale vekkeklokken

Vi har alle vært skyldige i det. Et kjapt sjekk på Facebook før vi trekker dyna over hodet, eller et siste swipe på Tinder før vi hopper inn i drømmeland. Men visste du at denne lille aktiviteten faktisk kunne være årsaken til dine knirkende morgener og gjentatte trykk på snooze-knappen? Aha, du visste det ikke, hva? Det blå lyset som disse enhetene kaster ut, forstyrrer faktisk produksjonen av melatonin (du vet, det hormonet som forteller kroppen din at det er tid for senga), ifølge National Sleep Foundation.

Skjermfri sone

Søvnmiljøet ditt spiller en enormt viktig rolle i kvaliteten - og derfor kvantiteten - på søvnen din. Du har kanskje lenge visst at en behagelig madrass, varme tepper og et kjølig rom er nøklene til Søvn-Nirvana, men det er på tide å innse at sporadiske ping fra mobil og oppdateringer fra sosiale medier ikke hører hjemme her. Som rapportert i en studie publisert i Sleep Health, kan tilstedeværelsen av en mobiltelefon føre til økt søvnforstyrrelse.

Ubesvarte anrop til Sandmannen

Med forståelsen av hvorfor det lønner seg å holde skjermene på avstand etter mørkets frembrudd, bringer vi nå inn ekspertene på dette feltet - våkne mennesker. Så, hvordan implementerer vi dette i praksis? Vel, hos Uthvilt.no har vi tatt på oss oppgaven med å gi søvnen din den respekten den fortjener. Ta for eksempel vår signatur Drømmeputen, hvis gelébaserte overflate gir optimal støtte og komfort for nakken og hodet, samt en kjølende effekt for å regulere temperaturen i løpet av natten. Dette er elementer som kan virkelig forbedre søvnkvaliteten. Ikke bare det, vi anerkjenner at hvert individ har unike søvnbehov og -utfordringer. For de av oss som sliter med nesetetthet eller pusteproblemer, tilbyr vi hjelpemidler for å øke luftgjennomstrømningen, noe som kan føre til bedre pust og mindre snorking.

Søvnomforming

Dra nytte av disse tipsene for å skape den ideelle sovemiljøet, fri for forstyrrende blålys og digitale distraksjoner:

  • Etablere retningslinjer for bruk av elektronikk innen visse tider.
  • Dediker et avlastningsområde hvor du kan la teknologien hvile for natten.
  • Øk luftgjennomstrømningen i rommet for å forbedre oksygennivået.
  • Kjøp en Drømmepute for kjølende, støttende komfort som hjelper deg å oppnå dypere søvn. 
Tilbake til bloggen