Effekten av alkohol på søvn

Effekten av alkohol på søvn

Har du noen gang våknet opp etter en fuktig kveld, stirret på klokka og tenkt, "Hvorfor føler jeg meg som et zombie?" Vel, mine venner, svaret ligger i det glasset eller to du hadde kvelden før. Alkoholens negative effekt på søvn er godt dokumentert, og i denne artikkelen dykker vi dypere inn i emnet. Vi tar for oss de vitenskapelige faktaene, mytene og selvfølgelig kommer vi med noen verdifulle tips om hvordan du kan minimere effekten av alkohol på søvnen din, med litt hjelp fra Uthvilt.no.
  • Alkohol kan tilsynelatende hjelpe deg å sovne, men det svekker kvaliteten og varigheten av søvnen betydelig.
  • Selv moderate mengder alkohol kan svekke kvaliteten på søvnen, til tross for at du sover tilstrekkelig antall timer.
  • Med hjelp av kvalitetsprodukter fra Uthvilt.no, kan du minimere alkoholens effekt på søvnen din.

Alkohol: En falsk venn av søvnen

Hvis vi ser på vitenskapen bak det hele, er det klart at alkoholen spiller oss et puss. Ja, det beroligende stoffet kan hjelpe deg å sovne, men det gir faktisk en forstyrret og ikke-reparerende søvn. Hjernen din blir satt i en form for limbo-tilstand, noe som betyr at du ikke når de virkelig dype og viktige stadier av søvnen som er avgjørende for at du skal føle deg uthvilt neste dag.

Forskningsfunn om alkohol og søvn

Forskning publisert i tidsskriftet Alcoholism: Clinical and Experimental Research viser at selv moderate mengder alkohol kan forstyrre søvnen. Du tilbringer mer tid i dype søvnstadier tidlig i søvncyklusen, på bekostning av de mest restorative stadiene senere på natten. Dette fører ofte til at du føler deg ikke-uthvilt, selv om du har sovet en tilstrekkelig mengde timer.

Alkohol og søvnproblemer

En annen bivirkning av alkoholinntak er økt snorking og pusteproblemer. Alkohol slapper av musklene, noe som kan føre til at luftveiene blir blokkert eller innsnevret. Dette resulterer i snorking, søvnapné og generelle pusteproblemer som kan forstyrre søvnen.

Reddende produkter fra Uthvilt.no

På Uthvilt.no, forstår vi betydningen av en god natts søvn. Vi har utviklet Drømmeputen, en gelebasert pute som forbedrer ergonomi mens du sover og gir en behagelig, avslappende og dyp søvn - uavhengig av om du har drukket alkohol eller ikke. En annen nyttig ting vi har er hjelpemidler for å øke luftgjennomstrømmingen i nesen, noe som kan redusere snorking betydelig og i sin tur forbedre søvnkvaliteten.

Tips for å håndtere alkoholens effekt på søvn

Ønsker du å minimere negativ innvirkning fra alkohol på søvnkvaliteten, kan vi gi deg følgende råd - begrens alkoholinntaket før sengetid, unngå å bruke alkohol som sovemedisin og hold regelmessige søvn- og våknetider. Husk, hos Uthvilt.no er målet vårt at du våkner av deg selv, uthvilt, hver dag.

Tilbake til bloggen